Хванаха двама телефонни измамници в Монтана с над 21 хил. лв

Иззети са още 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накити

16.08.2017 | 16:17 Редактор: Василена Василева
Хванаха двама телефонни измамници в Монтана с над 21 хил. лв

Задържани са двама участници в телефонни измами, извършвани на територията на град Монтана през последните месеци. От тях са иззети над 21 000 лв., злато, телефони, таблет, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирана от Dnes.bg

Вчера 72-годишна жителка на града съобщила в полицията, че в същия ден около 10:30 часа след предварителна уговорка по телефона е оставила зад табло на газопреносната мрежа на ул. "Калето" в Монтана сумата от 14 000 лв. в банкноти с различен номинал, поставени в полиетиленов плик.

Жената е заявила, че сумата е поискана от мъж, представил се като служител на полицията, във връзка с оказване на съдействие за залавяне на телефонни измамници.

В резултат на информацията и проведено разследване като извършители на измамата са установени и задържани двама криминално проявени от Вършец - 37-годишен и 17-годишен.

При извършено последващо претърсване в паркиран до Драматичния театър в Монтана лек автомобил "Опел Зефира" с монтанска регистрация, използван от двамата, са намерени и иззети -  20 450 лв., 3 мобилни телефонни апарати в комплект със сим-карти, таблет и златни накити.

При извършени обиски у двамата са намерени и иззети още 1220 лв, 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накити. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Продължава работата по изясняване на съпричастността им в извършването на телефонни измами през последните 2-3 месеца на територията на града.

По случая работи Районното управление "Полиция" – Монтана. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура в гр. Монтана.