Арестуваха петима телефонни измамници при спецакция

По случаите са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава под ръководството на прокуратурата

24.04.2017 | 23:00 Редактор: Иван Берберов
Арестуваха петима телефонни измамници при спецакция

Петима мъже са задържани за телефонни измами при полицейски операции, проведени на територията на страната, предаде Dnes.bg.

Те са реализирани под ръководството на сектор “Измами” в ГД “Национална полиция” на 21 април, съобщиха от МВР.

При предприети действия от служители на ОДМВР - Стара Загора и Велико Търново са задържани трима рецидивисти - П.З., на 35 г. от  Горна Оряховица, С.Д., на 68 г. от Габрово, и Я.Я., на 25 г. от Ветово, заподозрени в извършени телефонни измами на територията на областите Стара Загора и страната.

Операцията е проведена под ръководството на Районната прокуратура в Казанлък. Изяснено е, че тримата са действали по схемата “съдействие при провеждане на полицейска операция”. 

След доклад на материалите в РП - Казанлък, те са привлечени като обвиняеми. На П. З. и С. Д. са наложени мерки за неотклонение “задържане под стража”, а на Я.Я. - мярка за неотклонение “парична гаранция”. При последвалите претърсвания в обитаваните от тях жилища са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, парични суми и златни накити. 

Същия ден е реализирана операция и на територията на Пловдив, Плевен, Габрово и София. Криминалистите на СДВР и областните дирекции са задържали други двама рецидивисти - М.Б., на 29 г. от Левски и К.А., на 26 г. от с. Градище, Плевенска област. 

Установено е, че двамата са действали на територията на Хисаря и са прилагали идентична схема за присвояване на суми в различни размери.
 
С постановление на наблюдаващ прокурор при РП – Пловдив, М.Б. и К.А. са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. 
 
По случаите са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава под ръководството на прокуратурата.