Убиецът на Милена от Куртово Конаре може да получи до 20 г. затвор или доживотна присъда

Патологична ревност стои в основната на убийството

31.12.2016 | 17:10 Редактор: Ирина Георгиева
Убиецът на Милена от Куртово Конаре може да получи до 20 г. затвор или доживотна присъда

Между 10 и 20 години затвор или доживотна присъда може да получи обвиненият за убийството на 26-годишната Милена Динова в село Куртово Конаре – годеникът й Илиян Рангелов. Това заяви пред Dnes.bg заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Патологична ревност стои в основната на убийството на 26-годишната жена. Младата двойка имала много проблеми и често са избухвали скандали между тях. Те били сгодени от май месец, но на Коледа той й подарил пръстен. Веднага след празника избухнал и последният голям скандал между двамата преди фаталната нощ.

Рангелов не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Често скандалите им били именно заради болезнената ревност на Илиян. Той е и изключително агресивен като често изпадал в моменти на амок и умопомрачение.

Криминалисти вече са открили и оръжието, с което младата жена е убита. Припомняме, че колегите на Милена открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място.

Рангелов е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и срещу него е повдигнато обвинение.

Годеникът на Милена е направил пълни самопризнания пред разследващите. Той е убил приятелката си заради изключително болезнена ревност. Двамата се скарали преди тя да излезе за работа. Когато тя тръгнала, той изтичал зад нея с нож и я пробол веднъж в сърцето, прибрал се и си легнал.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи.

Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.