Годеникът на 26-годишната Милена от Куртово Конаре я е убил с нож

Причината за престъплението е изключително болезнена ревност – Илиян се скарал с приятелката си преди тя да излезе за работа

30.12.2016 | 10:04 Редактор: Луиза Божинова
Годеникът на 26-годишната Милена от Куртово Конаре я е убил с нож

Полицията в Пловдив разкри убийството на 26-годишната Милена Динова в Куртово Конаре. В ареста за 72 часа е задържан годеникът ѝ – Илиян, повдигнато му е обвинение, съобщиха от прокуратурата.

Причината за престъплението е изключително болезнена ревност – Милена и Илиян се скарали преди тя да излезе за работа. Когато тя тръгнала, той изтичал зад нея с нож и я пробол веднъж в сърцето, прибрал се и си легнал.

Пред разследващите 28-годишният мъж е признал за извършеното от него.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи.

Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според разследващите нараняванията по лицето на жертвата са получени при падането ѝ.

Dnes.bg припомня, че тялото на Милена бе намерено преди две вечери близо до къщата, в която живее.

Младата жена работела в месокомбинат в съседно село и тръгвала на работа за нощна смяна към мястото, където я чакали колегите й. Именно те подали сигнала в полицията, че тя не е дошла на уговореното място.