Анита Мейзер остава в ареста

52-годишната варненка предложила подкуп по телефона

17.08.2016 | 17:49 Редактор: Луиза Божинова
Анита Мейзер остава в ареста

Варненският окръжен съд остави в ареста Анита Желева, по-известна като Анита Мейзер. Тя е обвинена за убийство по непредпазливост на мъжа си - 40-годишният културист Николай Димов, както и за предлагане на подкуп на разследващ полицай.

52-годишната варненка  е предложила заплащане още с подаването на сигнала за смъртта на съпруга си по телефона в Пето РПУ. Диск със записите на предложенията за подкупи се съдържа вече в досъдебното производство, съобщават от Окръжната прокуратура във Варна.

Съдът припомни, че предложеният подкуп на оперативния работник е започнал от 10 000 евро, последвало е предложение за 20 000 евро и накрая – за 30 000 евро, и прие, че има и реална опасност Желева да извърши престъпление, ако е на свобода. Съдът й наложи най-тежката мярка – "задържане под стража".

Магистратите счетоха, че обвиняемата може да се укрие не само заради българското и американското си гражданство, но и заради факта, че американският паспорт на Желева не е открит при претърсването на дома й в района на "Евксиноград", където на 14 август в ранните часове е умъртвен съпругът й.

Съдебният акт на първоинстанционния съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна.