Ново обвинение за Мейзер: Предложила подкуп от 30 000 евро на полицаи

За това престъпление може да получи до 10 години лишаване от свобода и глоба 15 000 лева

17.08.2016 | 14:05 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Facebook

Окръжната прокуратура във Варна повдигна и второ обвинение - за подкуп, срещу обвинената за причиняване на смърт по непредпазливост чрез умишлено нанесена средна телесна повреда на съпруга си Анита Желева, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата в крайморския град, цитирана от Dnes.bg.

Новото обвинение срещу 52-годишната обвиняема е за предложен подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - полицейски орган, за да не извърши действия по служба. За това престъпление наказанието е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Окръжната прокуратура във Варна днес внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо варненката за двете престъпления, за които е привлечена като обвиняема. Мярката ще бъде гледана по-късно днес.

Анита Желева, по-известна като Анита Мейзер, бе обвинена за убийството на мъжа си – 40-годишният културист от Варна Николай Димов.

Мъжът бе убит през нощта в събота срещу неделя в дома на Анита Мейзер – на 200 м от резиденция "Евксиноград". Драмата става на третия етаж. Атрактивната двойка е позната на всички наоколо, а и баровският й джип я издава, защото вместо номер е изписано името на Анита.

Слухът, пуснат от самата Анита, бе, че 40-годишният фитнес инструктор и спортист бил вързан със свински опашки приживе. Освен това Мейзер твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2:30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред жилищната сграда да говори с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв.

Впоследствие обаче скандалната миска от Варна разказала пред разследващите, че задушила съпруга си без да иска, по време на садо-мазо ласки. Първоначално тя се уплашила и дала няколко различни версии, а впоследствие признала и обяснила действията си с това, че се уплашила.

Асфиксията представлява нарушаване на дихателния процес, което води до липса или недостиг на кислород в мозъка. Тя може да се получи при бурна любовна игра, в която Анита Мейзер е участвала, но не е знаела кога да спре.