Анита Мейзер е осъзнавала какво прави при убийството на мъжа си

Прокуратурата ще поиска "задържане под стража" за обвиняемата

16.08.2016 | 23:01 Редактор: Тодор Петров
Анита Мейзер е осъзнавала какво прави при убийството на мъжа си

Окръжна прокуратура ще внесе искане за постоянна мярка "задържане под стража" на Анита Мейзер, която е обвинена в убийство по непредпазливост на съпруга си. 

40-годишният културист и фитнес инструктор Николай Димов беше открит мъртъв в дома й след полунощ в неделя. Задържането на Анита Мейзер беше удължено от 24 часа до 72 часа, които изтичат до 18 ч в сряда и дотогава трябва състав на ВОС да заседава.

"Тя е съзнавала обстоятелството, че причинява телесна повреда и по всяка вероятност го е допускала, като е имала непредпазливо отношение по повод настъпилата смърт", коментира зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров пред "Труд". 

Той напълно отрече последните тиражирани слухове, че обвиняемата е направила опит да се обеси зад решетките и ги нарече 100% абсурдни. А и според запознати са взети строги мерки в ареста да не се допуснат връзки, ластици или джувки.

Решението на обвинението за най-тежката мярка остава, потвърди Лазаров, който преди това изрази опасения, че заради пенсиониране на химика от болница "Св.Марина" може да се забавят резултатите от съдебно-химичните експертизи на биологичен материал. По-късно от здравното заведение уточниха, че специалистът е само в отпуск.