Баба хвърли злато от терасата и над 4 бона на ало измамници

82-годишната бургазлийка се вързала на познатата схема с роднина в болница

17.06.2016 | 14:40 Редактор: Тодор Петров
Баба хвърли злато от терасата и над 4 бона на ало измамници

82-годишна бургазлийка е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията.

Вчера около 10.30 ч. в Пето Районно управление е получено съобщение от възрастната жена от к-с "Лазур" за това, че предния ден около 21.30 часа на домашния си телефон получила обаждане от жена. Плачейки, тя се представила за дъщеря й и обяснила, че станала катастрофа.

В разговора се намесил мъжки глас, който заявил че е "Ангел Попов - служител от "Криминална полиция", който обяснил, че се извършва телефонна измама и за задържането на извършителите трябва да предостави наличните си пари и ценности.

Жената взела сумата от 150 лева, златни обеци, четири дамски пръстена, две златни гривни и два синджира заедно с плочки, като ги поставила в найлонов плик, който изхвърлила през прозореца на терасата си.

Вчера около 08.30 часа пенсионерката получила ново обаждане на домашния си телефон от "Ангел Попов", който й заявил, че трябва да изтегли всичките си пари от банката.

Жената изтеглила наличните си 4 000 лева, поставила ги в полиетиленова торба и ги оставила в близост до бензиностанция в ж.к. "Изгрев". Работата по случая продължава.