Габриела Пеева за смъртта на Пейо: Невинна съм, изтръгнаха самопризнания със сила

Дървеници смучат кръвта ми, тровят ме, живея с хлебарки, заяви тя в съда

30.04.2024 | 11:19 Редактор: Толя Стоянова

Обвиняемата за убийството на Пейо Пеев - Габриела Пеева, се изправи пред съда. Припомняме, че видеотехническата експертиза на охранителните камери доказа, че в автомобила, където е открито тялото на Пеев, е имало борба и душене.

"Бих желала да добавя, уважаеми апелативни съдии, стресът и напрежението са огромни. Със сърце съкрушено, определението на СГС не е правилно. Допуснати са процесуални нарушения. СГС наруши правила и се съсредоточава само върху видеотехническата експертиза, която считам, че не доказва, че съм извършила престъплението. С покойния ми съпруг Пейо Пеев имахме динамична връзка, често придружена с нехармония. Отношенията ни често бяха повод за заплахи от неговото семейство - за лишаване от наследство. Ние се справяхме, говорихме със спокоен тон, особено пред децата. Винаги намирахме начин. Това са фактите. Противно на тези, които се изнасят в медиите от негови близки, които не фигурираха", каза Габриела Пеева пред съда.

Тя е категорична, че не го е притискала към седалката и не е седяла в скута му.

"Считам се за абсолютно невинна. Изтръгнаха от мен самопризнания със сила. Не знаех къде са децата ми, на практика бяха отвлечени. Диктуваха ми какво да пиша в показанията. Няма да се укрия и ще съдействам. Самата аз имам нужда от справедливост и отговори", заяви Пеева. 

"Уважаеми апелативни съдии, вече 3 месеца - 102 календарни дни, съм в ужасяващи терзания. Не съм разпитвана. Всичко това доведе до мозъчен инфаркт, прекарах лицева парализа, но никой не обърна внимание. Дървеници смучат кръвта ми, тровят ме, спя, ям и живея с хлебарки. От ареста вероятно се излиза с ковчег. Не обръщат внимание. Има опасност това да доведе до трайни увреждания и тогава няма да мога да ви съдействам, особено ако изляза в ковчег", посочи още Пеева.

Тя застана пред съда с апел да ѝ позволят да вижда децата си и с молба за по-лека мярка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR