Шофьори отказват тестове на КАТ за алкохол и наркотици, провериха над 11 хил. души

Съставени са 3379 фиша и 787 акта

03.04.2024 | 16:04 Редактор: Искра Ангелова
Шофьори отказват тестове на КАТ за алкохол и наркотици, провериха над 11 хил. души

11 716 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 14 463 водачи и пътници. Съставени са 3379 фиша и 787 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 8 - с над 1,2 на 1000, шестима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, четирима са отказали тестване.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
44 rate up comment rate down comment 8
Нед Захариев
преди 1 месец
ТРЕТО, ОТКАЗА не е РАВЕН на употреба! Няма такава презумпция! Ако имаше щяха да носят наказателна отговорност! ЧЕТВЪРТО все повече се злоупотребява. ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ СЕ НАРИЧА ТОВА! Тия тестове се превърнаха в ОСНОВЕН ИЗТОЧНИК на държавата да си пълни хазната! Те крадат, ние им пълним гушите с колите и парите си. ЕДНА ШЕПА НАЦИЯ СМЕ, ВЕ, както са тръгнали млад неосъждан човек няма да остане след 5-6 години. Бастуни! Сигнализирай за неуместен коментар