Задържаха ало измамник с голяма сума пари

Мъжът е съпричастен към общо шест телефонни измами

01.04.2024 | 12:44 Редактор: Беатрис Младжова
Задържаха ало измамник с голяма сума пари

Полицейска операция е проведена на 29 март т.г. в рамките на предприето активно разследване от служители на сектор "Измами" при ГДНП, заедно с криминалисти от сектор "Престъпления против собствеността" в ОДМВР – Варна и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР - Русе. Мъжът – 52-годишен жител на Варна е арестуван на ГКПП-Русе Дунав мост при опит да напусне страната.

При обиск у него е открита голяма сума в чуждестранна валута, която по първоначална информация е от последно осъществена измама на територията на морската столица. Според данните до момента мъжът е съпричастен към общо шест телефонни измами, извършени  в периода от 13 до 29 март 2024 г. в района на областния град.

Задържаният е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа. Провеждат се процесуално - следствени действия по документиране на престъпната му дейност. Работата продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

От полицията отново алармират, че участниците в измамните телефонни схеми продължават да прилагат различни сценарии при престъпната си дейност. Често звънят на стационарни номера, основно на територията на големите областни градове. Възползвайки се от моментното въздействие, жертвите биват убеждавани да предоставят пари или ценности – сигурен знак, че това именно е измама.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON Air