Съдия, посочен в непотвърдения списък на Мартин Божанов: Нито съм го чувал, нито съм го виждал

Никола Минчев оповести две имена от вип клиентите на частния клуб

16.02.2024 | 13:48 Редактор: Вяра Димова

17 дни след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, властта с поредна нова доза информация за влиянието на убития в съдебната система. Председателят на парламентарната комисия "Божанов" Никола Минчев разкри две от имената на магистрати от списъка на депутата Атанас Атанасов.

Народният представител съобщи, че анонимно е получил документ с имена на съдии и прокурори, посещавали клуба на Мартин Божанов. В интервю за националната телевизия Никола Минчев спомена имената на Емил Писков и съдия Андон Миталов.

Депутатът Атанасов разказа за получения списък преди около седмица. Оттогава от този документ се разграничиха прокуратурата и Антикорупционния фонд, тъй като той не бил потвърден.

"Този човек, т.нар. Нотариуса, и клуба, аз разбрах след неговото убийство от средствата за масова информация. Нито съм го чувал, нито съм го виждал, нито знам къде се намира клубът. Г-н Минчев казва така: "Вчера се разбра, че той имал съдия и го наричал съдията Антон". Нито съм Антон, нито съм единствения Андон в специализирания съд, нито се казвам Тони" , коментира съдия Миталов.