Оперираха успешно пребитото дете от Пловдив

Има вариант момчето да бъде върнато при баща му в Германия

15.01.2024 | 15:24 Редактор: Вяра Димова
Оперираха успешно пребитото дете от Пловдив

Операцията на 5-годишното момченце от Пловдив, което е било жестоко малтретирано, е преминала успешно. Това съобщи адвокатът и особен защитник на детето Васил Попов. Била е присадена кожа на места по главичката на детето

Неговият биологичен баща и адвокатът по бракоразводното дело в момента са при социалните служби и се договарят каква да бъде закрилата на детето. Има вариант то да бъде върнато при бащата, който работи в Германия, тъй като няма данни за риск при него. Според адвокат Попов не следва детето да бъде ограничавано от биологичния си родител, въпреки че с майката имат висящо дело за развод.

Пак по думите на адвоката психическата травма, която е преживяло детето, е трудно поправима, особено когато се знае, че има сложно съчетание на обстоятелствата и данни за аутично заболяване.  Бащата е изразил готовност да си го върне в обичайната среда в Германия, в която доскоро е било детето. 

Майката сама е сигнализирала за състоянието на детето, след като е видяла уврежданията, каза още адвокат Попов, цитиран от "Фокус".

Детето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. От прокуратурата съобщиха, че въпросният многократно е малтретирал и физически, и вербално детето. Биологичният баща на момченцето е бил в чужбина по време на насилието. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR