Пластика на глава очаква 5-годишното дете, жестоко пребито от своя пастрок

Насилникът е в ареста, майката е освободена с мярка "подписка"

15.01.2024 | 13:33 Редактор: Тодор Петров

Пореден изключително брутален случай на насилие над дете. Момченце, обезобразено от пастрока си, е прието в болница. Предстои да бъде оперирано. Насилникът на детето е в ареста. Майката е освободена с мярка "подписка".

Случаят потресе цяла България и предизвика огромен отзвук в социалните мрежи. Детето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата му е горена и липсва. 

От прокуратурата в града съобщиха, че нараняванията са били страшни за толкова малко дете. Множество рани, вероятно нанесени в различни периоди от време. Не са лекувани, както твърдят обвиняемите. Те опитали самолечение, което не само не помогнало, но допълнително утежнило състоянието на момчето. 

От събраните доказателства по случая става ясно, че пастрокът на детето многократно го е малтретирал. Не само физически, но и вербално. Момчето е разпитано в присъствието на своя защитник. Комуникацията с него е трудна. Не само заради тежките травми, а и защото има заболяване от аутистичния спектър. 

Момчето е в болница. Предстои му операция, при която ще му бъде направена пластика на главата заради липсващата кожа. В момента момчето е под социална услуга на Център за временно настаняване. 

От края на ноември то не е посещавало детска градина, но в отдел "Закрила на детето" не са постъпвали сигнали за начина, по който е било отглеждано. Биологичният му баща се е е завърнал от Германия. Той е заявявал желание да се грижи за детето.

Вижте повече в репортажа на Кристина Цветкова.