От 3 до 10 години за мъжа, принудил момиченце да живее при нечовешки условия

31-годишният мъж е в ареста

13.12.2023 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Потресаващ случай на домашно насилие над дете във Врачанско. 7-годишно момиче е живяло месеци наред при нечовешки условия - в кокошарник в имота на пастрока си. 31-годишният мъж е в ареста, като ще му бъдат повдигнати и обвинения.

Сигналът за скандалния случай е подаден още миналата сряда.

На този етап от разследването са събрани доказателства, че мъжът принудил 7-годишното момиче да живее и спи в селскостопанска постройка, противно на волята. Мъжът употребил и сила.

От прокуратурата бяха доста пестеливи откъм информация, а целта е да не се попречи на разследването. Дори отказаха да кажат населеното място. Знае се само, че то е в село в община Мизия.

"Като е доказана достоверността на сигнала, незабавно е разпоредено образуването на наказателно производство. Събрани са достатъчно доказателства за виновността на определено лице. Същият е с повдигнато обвинение, привлечен е в качеството на обвиняем", каза наблюдаващият прокурор Веселин Тодоров.

От думите му стана ясно, че е наложена и мярка "задържане под стража". А ако вината му бъде доказана - той може да лежи в затвора от 3 до 10 години.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ужас
преди 4 месеца