Тормоз във Врачанско: Месеци наред 7-годишно момиченце живее като във филм на ужасите

Детето било принудено да спи на дървена дъска

13.12.2023 | 09:56 Редактор: Искра Ангелова
Тормоз във Врачанско: Месеци наред 7-годишно момиченце живее като във филм на ужасите

Под ръководството на Районна прокуратура - Враца, Териториално отделение - Оряхово, се води разследване по образувано досъдебно производство за домашно насилие. Сформирани са екипи от специалисти.

Извършен е оглед на мястото - частен имот в село в община Мизия, област Враца, като са разпитани свидетели, както и пострадалото дете.

На този етап от разследването са събрани доказателства за това, че 31-годишният Д.И. принудил 7-годишно момиче да живее и спи в селскостопанска постройка противно на волята му. Мъжът употребил сила и заплашване спрямо малолетното дете - нанесъл му побой, душил и му налагал наказание.

Многократно момичето било затваряно само в помещение без елементарни битови условия - без дневна светлина и отопление, принудено да нощува на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, както и да се храни един път дневно.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Враца Д.И. е привлечен в качеството на обвиняем. По искане на прокуратурата спрямо него е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Престъплението, за което Д.И. е обвинен, е с изключително висока степен на обществена опасност. Наказуемо е по закон с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Пострадалото момиче е изведено от опасната среда със съдействието на представителите на социалните институции. Проверява се съпричастността и на други лица към извършеното деяние.

Снимка: Pixabay