Рестарт на делото срещу Панайотов, прегазил 7-годишната Моника преди повече от 2 години

Майката на жертвата: Нашата присъда е за цял живот, тя няма никакъв край

04.12.2023 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Отначало започва делото срещу полицая Владимир Панайотов, прегазил 7-годишната Моника със служебен автомобил на пешеходна пътека в село Братаница. Пред сградата на съда в Пазарджик се събраха родителите и близките на детето, които поискаха справедливост.

Само снимки - това имат родителите на Моника, която завинаги остана на седем години. От катастрофата са изминали повече от две години, но няма присъда срещу Панайотов.

"Нашата присъда е за цял живот, тя няма никакъв край, но очакваме ефективна и минимална присъда, за да може поне малко да ни олекне", каза майката на убитата Моника - Блага Стоименова.

"Ние настояваме съдът да си свърши работата. Владимир Панайотов да лежи в затвора, а не да е с условна присъда", коментира протестиращ.

Адвокатът на обвинения Панайотов твърди, че все още не са наясно какво е било поведението на детето на пешеходната пътека.

"На едно място прокурорът каза, че тя се е обърнала непосредствено преди удара с обратната си страна спрямо посоката на движение. На друго място казва, че е спряла", поясни адвокат Кирил Николов.

"Няма никакви пропуски, целта на тези искания е да се забави процесът", категоричен е адвокатът на близките на Моника - Борис Сакалиев.

Делото започва отначало днес, след като Владимир Панайотов получи присъда от 4 години и 8 месеца затвор, а по-късно Апелативният съд в Пловдив промени наказанието му в условна присъда.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.