16-годишни отиват в затвора за по 10 години за убийството на мъж в Гъмзово

Престъплението бе извършено заради шише ракия на 1 януари

23.11.2023 | 13:17 Редактор: Елеонора Танева
16-годишни отиват в затвора за по 10 години за убийството на мъж в Гъмзово

Окръжният съд във Видин призна за виновни двамата 16-годишни, обвинени за жестокото убийство на 59-годишен мъж, извършено на 1 януари тази година в село Гъмзово от община Ново село. Магистратите им налагат наказание лишаване от свобода за срок от 10 години, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален общ режим. Съдът зачита времето, в което са били задържани под стража.

Двете 16-годишни момчета, в съучастие с други малолетни, по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост умишлено умъртвили Борислав чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош.

Жестокото убийство потресе жителите на село Гъмзово. Тялото на 59-годишния мъж бе открито в двора пред къщата му, и разследващите установиха, че му е нанесен жесток побой. Побоят над мъжа станал след скандал за шише ракия. Децата от ромската махала купували алкохола от жертвата, но в конкретния случай не им харесала и поискали да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е извършен след употреба на голяма количество алкохол, като най-вероятно момчетата са започнали да пият още в новогодишната нощ, пише "24 часа".

Подсъдимите, подпомагани от родителите си, ще трябва да заплатят солидарно сумата по 60 000 лева на всеки от гражданските ищци- Присъдата не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)