Да те убият за едно шише ракия: Децата си признаха за боя до смърт в Гъмзово

Ако бъдат признати за виновни, могат да получат до 8 години затвор

04.01.2023 | 13:33 Редактор: Искра Ангелова

Шокиращи разкрития за жестокото убийство на мъж във Видинско. Четирите деца на възраст от 10 до 17 години го пребили до смърт заради шише ракия. Момчетата са направили самопризнания, прокуратурата ще иска най-тежката мярка - задържането им под стража.

Всичко започва на 2 януари, когато 5 деца купуват шише ракия от 59-годишния Борислав. Тя обаче им се сторила некачествена и си поискали парите.

"Той им казал: "Няма да ви дам нито пари, нито ракия". И започнал там да ги псува", сподели майката на едно от децата - Соня Ганчева.

Според нея те са действали при самозащита и първият удар е нанесен от 59-годишния мъж. 

Всичко се разиграва в двора на Борислав Борисов. Там е намерено и тялото му от случайни минувачи, които веднага звънят на 112. Според данните на прокуратурата обаче, децата пребиват по особено мъчителен начин възрастния мъж.

"Убийството е по особено жесток начин. По техните думи са използвали дървени предмети, но данните, поне първоначалните, са, че уврежданията са причинени от удари с ръце и крака", поясни говорителят на Окръжна прокуратура - Видин - Владислав Влашев.

"Ритан е с твърд предмет, счупена горна, долна челюст, разкъсани устни", коментира кметът на село Гъмзово Венизел Флоров.

Човекът, който сигнализира за случая, е всъщност петото момче от компанията на биячите. По данни на прокуратурата в момента той и 10-годишното момче, което под полицейска закрила, са единствените свидетели на случилото се. Тримата основни биячи пък се оказаха добре познати на полицията.

"Известни са с множество домови кражби в същото населено място, в което живеят", каза директорът на ОДМВР - Видин - старши комисар Петър Коцин.

Хората, живеещи в Гъмзово, са в шок от случилото се и настояват семействата на биячите да бъдат изселени. От тази сутрин местните събират подписка.

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на трите непълнолетни момчета. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат до 8 години затвор. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.


1
2 rate up comment rate down comment 0
Поли
преди 1 година
100% са джурасик-парк тия Сигнализирай за неуместен коментар