Разбиха схема за търговия с вот в Сливенско, иззеха тетрадки с имена и пари

Извършени са проверки в заложни къщи, къщи за бързи кредити и търговски обекти

20.10.2023 | 11:35 Редактор: Вяра Димова
Разбиха схема за търговия с вот в Сливенско, иззеха тетрадки с имена и пари

Специализирана операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и контрол по пътна безопасност се проведе на 19 октомври на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Проведени са четири операции по метода "Широкообхватен контрол" на главен път І-6 в района на Твърдица, път ІІ-53 до летище "Бършен", ІІ-48 при село Градец и път ІІ-66 в село Съдиево. Констатирани са общо 96 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 16 акта, 56 фиша и 24 ел. фиша за скорост.

В Котел е установен 35-годишен мъж от община Свиленград, водач на лек автомобил, да управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство. 

Извършени са  проверки в заложни къщи, къщи за бързи кредити и търговски обекти в Сливен и Твърдица. По подозрения за възможност за контролиран вот са иззети тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки на вересия от три магазина в Твърдица и един в Сливен. По случаите се извършват проверки. 

Снимка: ОД на МВР Сливен