Жена скри дрога за над 70 700 лв. в опаковки от чипс

Задържан е и неин съучастник

16.10.2023 | 14:20 Редактор: Вяра Димова
Жена скри дрога за над 70 700 лв. в опаковки от чипс

Марихуана в лек автомобил откриха при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево".

На 13.10.2023 г. на пункта пристига лек автомобил с българска регистрация, управлявана от българска гражданка – Д.М. на 42 години. Дамата пътувала сама от България за Турция. По искане на ГД "Гранична полиция" колата е отклонена за извършване на щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия митническите служители откриват на различни места в купето на автомобила пет полиетиленови пакета и две опаковки от чипс - общо седем пакета, всички съдържащи суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показва реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 4,422 кг на стойност 70 752 лева.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. На Д.М. е повдигнато обвинение. В резултат на извършените по делото процесуално-следствени действия е била установена съпричастността и на още едно лице – Р.К., на 57 г., който е подбудил и спомогнал обвиняемата да извърши престъплението. На Р.К. е било повдигнато обвинение.

Снимка: Агенция "Митници"