Единият от убийците на граничаря Петър Бъчваров призна, че е стрелял пиян

Енгин Ердован помислил, че това са афганистанци

12.10.2023 | 19:00 Редактор: Тодор Петров
Единият от убийците на граничаря Петър Бъчваров призна, че е стрелял пиян

Единият от двамата братя, обвинени за стрелбата, при която беше убит граничен полицай, призна, че в същата нощ е бил пиян. Припомняме, че Петър Бъчваров беше застрелян през ноември миналата година по време на патрул на границата с Турция. 

Мустафа и Енгин, които са стреляли от другата страна на оградата, днес се изправиха пред съда в Одрин. Те отрекоха да е имало умисъл в действията им. Енгин Ердован призна, че е стрелял в тъмното, след като видял светлина. Помислил, че това са афганистанци. 

В съдебната зала бяха родителите на убития полицай, които бяха конституирани като частни обвинители. Те нямат финансови претенции, стана ясно в съда. Поискаха само справедлива присъда - доживотен затвор без право на замяна. 

Като представител на държавата беше изслушан директорът на "Гранична полиция" - главен комисар Антон Златанов. Следващото съдебно заседание по случая е насрочено за 14 декември.


1
0 rate up comment rate down comment 0
admin
преди 6 месеца
Ще го пуснат и този ще пледира за невменяем и готово. Всичко се потули и това е. Само да кажа ,че оградата е на наша територия т.е. това трябва да е наш съд наши разследване и прочие..... Сигнализирай за неуместен коментар