Оставиха в ареста перничанка, измамила пенсионерка, като нарушила домашния си арест

Последното ѝ престъпление е от август месец тази година

04.10.2023 | 16:24 Редактор: Елеонора Танева
Оставиха в ареста перничанка, измамила пенсионерка, като нарушила домашния си арест

По искане на Софийската районна прокуратура Софийският районен съд задържа под стража 39-годишна жена от гр. Перник за извършени кражби.  Искането за определяне на най-тежката мярка спрямо обвиняемата бе направено след като С.Б. е нарушила изпълнение на мярка "домашен арест". Mярката ѝ е била наложена, за това че за периода от около 10:56 часа на 25.08.2022 година до около 18:00 часа на 15.11.2022 година, при условията на продължавано престъпление – с три деяния, обвиняемата е извършила три кражби на различни адреси в гр. София, като е отнела чужди движими вещи на обща стойност 1442,99 лева от различни лица.

В началото на декември 2022 г., С.Б. е привлечена към наказателна отговорност и е задържана за срок до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е поискал спрямо нея да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение. Състав на Софийския районен съд е определил спрямо С.Б. мярка за неотклонение "задържане под стража", впоследствие Софийски градски съд е наложил спрямо обвиняемата мярка "домашен арест“.

На 21.06.2023 г. в Софийската районна прокуратура е постъпила информация, че обвиняемата е нарушила постановената ѝ от съда мярка "домашен арест". Обявена е за общодържавно издирване.

Днес състав на Софийския районен съд определи спрямо С.Б. най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“. Тя подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

С.Б. е привлечена към наказателна отговорност и за това, че  22.08.2023 г. около 15,30 часа от апартамент в кв. „Борово“ в гр. София обвиняемата е отнела сумата от 1000 лева от владението 89-годишна жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)