Семерджиев ли е бил зад волана? Експертиза на въздушна възглавница дава отговора

На следващото заседания Апелативният съд ще разпита свидетели на катастрофата

28.09.2023 | 13:30 Редактор: Елеонора Танева

Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев, който уби две млади жени на тротоар на бул. "Черни връх" в София миналия юли. Той отговаря за няколко престъпления, включително, че е карал мощния си джип със 166км/ч, бил е дрогиран и пиян и е избягал и укрил след престъплението.

В края на април на първа инстанция Софийският градски съд призна за виновен Семерджиев и го осъди на 20 години затвор.

На днешното заседание бяха назначени две експертизи - ДНК експертиза на въздушната възглавница в колата, от която трябва да стане ясно дали наистина Семерджиев е шофирал автомобила при катастрофата, както и техническа експертиза.

Прокурорът по делото и защитникът на майката на едно от загиналите момичета - Хариет, поиска две от свидетелките да бъдат заличени, но съдът не уважи тяхното искане.

"Едната от свидетелките беше призована, те не се явиха, така и не е ясно по какъв начин ще повлияе на оспорването на обвинението разпитът на тези свидетели. Категорично е доказано авторството на деянието", заяви прокурорът по делото Владислав Владимиров. 

Свидетелките са призовани да се явят на следващото заседание, което ще бъде на 2 ноември. 

"Едната свидетелка която е представила болничен лист, сигурно ще дойде, но другата - едва ли ще я намерят", очаква адвокат Пламен Димитров.

Според адвоката на Семерджиев - Мирослав Христов, неоснователно исканията за разпит на тези две свидетелки неоснователно е било отхвърлено на първа инстанция, както и поисканите експертизи, които днес Апелативният съд назначи.

Майката на Хариет каза, че се надява на справедливост.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)