Нова присъда: Още 2 години затвор за Семерджиев заради побой

Случаят е от месец май 2012 г.

02.06.2023 | 12:44 Редактор: Вяра Димова
Нова присъда: Още 2 години затвор за Семерджиев заради побой

Осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев получи нова присъда. Тя е от 2 години и е за побой след скандал на пътя, станал през 2012 година. Издадена е от Софийския районен съд.

Новото наказание идва само 45 дни, след като 36-годишният бивш футболист получи 20 години затвор за фаталната катастрофа на столичния булевард "Черни връх". Тя стана на 5 юли м. г. и при нея дрогираният и без книжка наркодилър уби Христина Дилева и Хариет Стефанович, след като мина на червено.

Новата присъда е за престъпление през месец май 2012 г. Тогава Лъчезар Вутов шофирал колата си, когато Семерджиев започнал да кара своя автомобил зад него, да му присветка с фарове и когато се изравнил, започнал да псува. На следващия ден Вутов и негови приятели видели возилото на Семерджиев в кв. "Хаджи Димитър". Решили да разберат какво са искали от тях предния ден. От съседния блок излезли Семерджиев, бившият футболен национал Иван Бандаловски и момиче.

Стигнало се до сбиване. Семерджиев извадил мачете и разрязал коляното на Вутов. После Бандаловски казал, че трябва да извикат полиция и линейка. По-късно бившият национал обясни, че другите мъже са ги нападнали, а те се защитавали, пише "24 часа". Самият Бандаловски получи условна присъда от 1 година.

Решението на Софийския районен съд може да се обжалва или протестира пред по-горна инстанция.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)