БДЖ: На празничния 22 септември вандали нарязаха нови седалки във влака Бургас - София

Вагонът е бил пуснат за първи път за движение след извършен ремонт

26.09.2023 | 14:10 Редактор: Михаела Димитрова
БДЖ: На празничния 22 септември вандали нарязаха нови седалки във влака Бургас - София

Чисто нови претапицирани седалки във вагон, който е пуснат в движение за първи път след извършен ремонт, бяха обект на грубо посегателство. На празничния 22 септември, когато цяла България отбелязва Деня на своята независимост, по време на пътуването на бързия влак от Бургас за София е установено, че няколко нови седалки в едно от купетата на прясно ремонтиран вагон са умишлено нарязани, информират от пресцентъра на БДЖ.

Подобни вандалски прояви фактически саботират всички усилия на превозвача за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. БДЖ има сключен договор за подмяна на тапицериите на 70 вагона, които поетапно ще бъдат пускани в експлоатация до края на годината, но подобни умишлени набези само ще затруднят и забавят този процес, допълват от БДЖ.

До този момент два са готовите и пуснати в движение вагони с подновена тапицерия на седалките, като при едва първото му пътуване единият от вагоните трябва отново да бъде спрян от движение и ремонтиран заради целенасоченото действие с нарязване на новата тапицерия.

БДЖ призовава своите клиенти да сигнализират при забелязани нередности и подобни посегателства, като информират превозния персонал или директно телефон 112. Когато имаме високи цели и изисквания като културно общество е редно и да съхраняваме имуществото за обществено ползване и да ценим усилията на институциите, които се опитват да подобряват неговото състояние, както и да бъде проявена обществена нетърпимост към тези, които умишлено го рушат.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Пресцентър - БДЖ