След зрелища гонка с полицията заловиха сърбин, карал препълнена кола с мигранти

Нанесени са материални щети по полицейския автомобил

07.09.2023 | 15:35 Редактор: Михаела Кирилова
След зрелища гонка с полицията заловиха сърбин, карал препълнена кола с мигранти

Сърбин, с претъпкана кола с мигранти, опита да избяга от полицията и блъсна патрулка, съобщи говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

Полицаи от Районното управление в Панагюрище забелязали тази сутрин лек автомобил със затъмнени стъкла на пътя между село Попинци и града. Дежурният автопатрул незабавно последвал колата със сръбска регистрация, която не спряла на светлинната и звукова сигнализация на патрулиращите служители. Минути по-късно униформените спрели автомобила при разклона за панагюрското село Баня.

Когато започнала и фактическата проверка, водачът на "Ауди" със сръбска регистрация включил на задна скорост, блъснал полицейската "Киа", изскочил от автомобила и започнал да бяга в посока село Бъта. Униформените установили, че в колата са превозвани 10 нелегални мигранти. Към момента не е ясно точно откъде са влезли на територията на държавата ни, за къде са пътували и с каква е националността им.

Малко по-късно на територията на село Бъта е задържан избягалият водач, който се оказал сръбски гражданин. Задържан е в РУ-Панагюрище за срок от 24 часа. Нанесени са материални щети по служебния автомобил, няма пострадали полицаи и нелегални мигранти. По случая ще бъде образувано досъдебно производство и ще бъде уведомена прокуратурата, предаде "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR