Задържан е шофьорът, блъснал и убил тийнейджър в центъра на София

Мъжът имал 4 фиша за нарушения на пътя

03.09.2023 | 13:35 Редактор: Вяра Димова

Задържан е 37-годишният шофьор, помел 15-годишен тийнейджър в центъра на София снощи. Установено е, че е шофирал с над два промила алкохол в кръвта. Инцидентът е станал малко след 21 ч. вчера на кръстовището между улиците "Гурко" и "Шишман".

Лекият автомобил е преминал с висока скорост, въпреки знака, обозначаващ пешеходната пътека. Той удря 15-годишното пресичащо момче, а то загива на място. Очевидци веднага подават сигнал на 112, като първоначално са си помислили, че водачът е избягал, но се оказало, че колата била на 100 метра по-надолу от мястото на инцидента. Шофьорът не е имал спирачен път.

Иззети са видеозаписите от района, а експертиза ще покаже с колко километра в час се е движел автомобила. Водачът е тестван за алкохол и наркотици. Пробата е отчела 2,8 промила алкохол в кръвта. Тестът за наркотици е отрицателен. Шофьорът има и 4 фиша за нарушения на пътя. Престои да бъдат повдигнати обвинения.

"Доста често карат с превишена скорост, несъобразено с участъка. "Шишман" е една неофициална пешеходна зона. текучеството от хора е огромно", казват хората, живеещи в района.

На мястото, на което загина момчето, тази вечер се организира протест. А при друг инцидент на пътя, кола блъсна и уби пешеходец до Божурище.