Шофьор опита да избяга от проверка, спряха го с шипове, но рани двама полицаи

Мъжът се ударил в служебен автомобил, а после и в крайпътно дърво

02.09.2023 | 21:21 Редактор: Вяра Димова
Шофьор опита да избяга от проверка, спряха го с шипове, но рани двама полицаи

Лек автомобил е причинил пътнотранспортно произшествие следобед в района между селата Нов чифлик и Багренци, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Водачът е шофирал рисково и не се е подчинил на подадените полицейски сигнали за спиране и проверка по пътя от Банско по главен път Е- 79, навлязъл е на територията на Кюстендилска област и е поел в посока Кюстендил.

Служителите от оперативните дежурни на областните дирекции на МВР– Благоевград и Кюстендил са били в непрестанна връзка, оперативният дежурен  на Областна дирекция на МВР – Кюстендил разпорежда изграждането на контролно-пропускателни пунктове. Водачът продължава да не се подчинява на подаваните сигнали от полицейските служители и продължава рисково да шофира. 

Той преминава през заграждения и шипове с твърде висока скорост, удря служебен автомобил, после се удря в крайпътно дърво, предаде "Фокус".

41-годишният водач е изведен от автомобила, задържан е. Предстои да му бъдат направени медицински преглед и изследвания в кюстендилската болница. Двамата полицаи са прегледани в кюстендилската болница – единият е със счупен пръст на единия крак и изкълчено рамо, другият е със  счупен пръст на дясната ръка.

Започнато е досъдебно производство по случая. Уведомена е прокуратурата.

Снимка: архив, БГНЕС