Удари по цялото тяло: Обвиниха мъж, системно пребивал жена си в София

Заплашил я, че ако си събере багажа, ще я пребие и няма да я остави да си тръгне

23.08.2023 | 11:24 Редактор: Елеонора Танева
Удари по цялото тяло: Обвиниха мъж, системно пребивал жена си в София

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 55-годишен мъж за принуда и за нанасяне на две телесни повреди на жена при условията на продължавано престъпление. 

На неустановена дата в жилище в кв. "Симеоново" в гр. София, обвиняемият П.П. принудил К.Г. да не напуска дома му. Той я заплашил, казал на жената, че ако я види да си събира багажа, ще я пребие и няма да я остави да си тръгне. На неустановена дата в жилището мъжът удрял с ръце по главата и тялото жената, вследствие на което ѝ причинил лека телесна повреда. 

На 7 август обвиняемият отново удрял К.Г. по краката, главата и тялото и ѝ нанесъл още една телесна повреда. Деянията са извършени в условията на домашно насилие. 

По случая е образувано досъдебно производство. Предвид възможността да извърши друго престъпление П.П.  е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. 

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.  

Снимка: pixabay