Полицаи разбили заключената врата на буса, вадили мигранти в кома

Шофьорът още се издирва

21.08.2023 | 18:33 Редактор: Елеонора Танева

На косъм от голяма трагедия се размина последният случай на хванати нелегални мигранти. Заради липсата на въздух и жегата, част от чужденците изпадат в кома.

Викащи за помощ и почти безжизнени. Така полицията заварила групата от 30 мигранти. Точно 1 км преди тунела "Траянови врата" в аварийната лента, изоставени от каналджията си, те били задържани. 

"Незабавно е изпратен патрул и на място установява превозното средство, чува тропане и викове за помощ, предприема действия по разбиване", обясни зам.-директор на ОДМВР - София комисар Христо Стефанов.

Спешните екипи са извозили до болнични заведения общо 18 души. Пострадалите мигранти са настанени в няколко столични билници. 4-ма от тях са приети в Спешното отделение на Пазарджишката болница. Двама от тях са непълнолетни, като единият е на кислородно дишане. Опасност за живота им няма.

"Докараха четиримата мигранти, най-вероятно са от Афганистан. Трудна е комуникацията с тях. Пуснати са изследванията, чакаме да видим резултатите. Всички са много дехидратирани, при всички случаи са били на място, където има малко въздух", заяви д-р Димитър Бакалов от Спешно отделение на МБАЛ Пазарджик.

От прокуратурата съобщават, че микробусът е бил заключен. 

"Шофьорът не е установен на място, към момента се произвежда издирвателна акция", уточни прокурорът от Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова.

Полицията продължава да издирва шофьора на буса.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.