Мигрантите от "Тракия" пътували от 2 седмици. 17-годишен е на апаратно дишане в Пазарджик

Някои мислели, че вече са в Сърбия, крайната им цел била Франция

21.08.2023 | 15:42 Редактор: Елеонора Танева

Четирима от нелегалните мигранти, хванати на АМ "Тракия", са настанени за лечение в болницата в Пазарджик. Те са на по 17, 18 и 20 г. 

"Около 12 часа ги докараха линейки на ЦСМП, придружени от полиция. Трудна е комуникацията с тях. Всички са много дехидратирани, били са в място с малко въздух, няма опасност за живота им. Най-тежко е състоянието на 17-годишно момче, което е на кислородно дишане. Пътували са около 2 седмици в буса, някои от тях са мислели, че в Сърбия, пътували са за Франция", каза д-р Димитър Бакалов от Спешното отделение на МБАЛ Пазарджик.

Нелегалните мигранти бяха открити в бус на "Тракия", изоставен на 55-ия километър от магистралата в посока София, километър преди тунела "Траянови врата". 

Трима са транспортирани в болница "Св. Анна", други трима в "Пирогов", има настанени в УМБАЛ "Александровска", в ИСУЛ, в МВР болница, ВМА и в болницата в Пазарджик.

Шофьорът на автомобила, в който са превозвани нелегалните мигранти, все още се издирва. Заради инцидента в района на тунел Траянови врата се образува километрично задръстване в посока София.