Украинци помогнали на спътницата на Алексей Петров да подаде сигнал, чули изстрелите

Самоличността на жената, която се е разхождала с него, все още е неясна

17.08.2023 | 18:45 Редактор: Вяра Димова

Продължава разследването на покушението срещу Алексей Петров. Разследващите работят по всички възможни версии. Но въпросите около стрелбата остават много. 

На мястото, където вчера беше убит бизнесмена - пешеходна пътека в местността "Бай Кръстьо", се проведе и втори оглед от разследващите органи. Все още няма официална информация.

Това, което се знае неофициално, е, че всяка сряда Алексей Петров се е разхождал по този маршрут заедно с планинския водач Мирослава Михайлова. Те са били и с трима охранители, които остават тук на това място около колата на 50-70 метра от местопрестъплението. Двама украинци също са се движели по тази пътека, именно те чуват изстрелите и дават телефон на спътницата на Алексей Петров, за да повика помощ.

Все още няма официална информация от разследващите за версии и заподозрени за убийството. Остава и непотвърдена информацията за самоличността на пострадалата жена. Тя е откарана незабавно в "Пирогов", а състоянието ѝ остава тежко.

Продължават различните спекулации за причините за убийството. Според експерти лично отмъщение, финансови интереси, действия от миналото са някои от основните версии. 

Цветан Цветанов, който бе начело на вътрешното министерство по времето на спецакцията "Октопод", коментира за Bulgaria ON AIR, че за Алексей Петров е бил готвен пост в ДАНС, а бизнесменът е бил и инициатор на преговорите за съставяне на правителство. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)