Ще оставят ли в ареста задържания за двойното убийство в Лозен?

Чавдар Бояджиев се призна за виновен за смъртта на 18-годишно момиче и 27-годишно момче

15.08.2023 | 06:49 Редактор: Тодор Петров
Ще оставят ли в ареста задържания за двойното убийство в Лозен?

Софийският апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Чавдар Бояджиев, който бе задържан за двойното убийство в Лозен. Труповете на 18-годишно момиче и 27-годишно момче бяха открити на 5 август сутринта в местност край селото. Двете тела бяха с огнестрелни рани. 

Момичето е било убито в късните часове на 3 август. Смята се, че не по-късно от 4 часа след това е извършено второто убийство - на 27-годишен мъж. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия по особено жесток начин. 

Обвиняемият Чавдар Бояджиев направи самопризнания при задържането си. Според разследващите Бояджиев съзнателно е застрелял 27-годишния Иво Колев, като при всеки отказ да му предостави кода си за онлайн банкиране е получавал куршум от обвиняемия. Парите трябвали на Бояджиев, за да премине през Турция към Русия, след като убил 18-годишното момиче. 

През април миналата година задържаният е извършил убийство на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка. След случая с тройния убиец, главният прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на районния прокурор на София Невена Зартова, а ръководството на МВР сне доверието си от началници в структурата на СДВР.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR