Семейството на задържаните близнаци се изселва от Цалапица след убийството

Двете момчета са с обвинение в помагачество за смъртта на 24-годишния Димитър Малинов

03.08.2023 | 17:29 Редактор: Тодор Петров
Семейството на задържаните близнаци се изселва от Цалапица след убийството

Семейството на близнаците от Цалапица се изселва от селото, съобщи кметът Ивайло Данаилов. От първия ден, в който бе съобщено, че двете момчета са с обвинение в помагачество за смъртта на 24-годишния Димитър Малинов, семейството е напуснало къщата. 

Днес вече те са заявили с категоричност, че няма да се връщат повече в селото. Дори вече са се пренесли в друго населено място. Къщата ще бъде продадена, каза още кметът. 

Според селската мълва за трагичния случай е помагал дори бащата на близнаците, предаде "Фокус".

Всичко това предизвика недоволството на местните и агресията им в първия ден на протеста ескалира с хвърлянето на димки и бутане на оградата на къщата. Благодарение на жандармерийските сили не се допуснаха повече безредици.

Сега вече хората са по-спокойни и благодарение на призива на кмета Данаилов хората спряха да обикалят адресите на обвинените за убийството и помагачество. 

"Разбира се, ние не можем да поискаме изселване на бабата и дядото на Рангел, които живеят на края на селото. Възрастните хора са там от години, а Рангел не е живеел постоянно при тях, а само ги е посещавал.

Кметът на селото отбеляза още, че хората искат оставката на шефа на РПУ Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев, който е неглижирал жалбата на родителите на изчезналия Митко. Той е началник на РПУ-то от 13 години. Протестът днес е от 19:00 часа пред РПУ Стамболийски.

Снимка: БГНЕС