Разясниха подробно как се е стигнало до убийството на Нав, внесоха обвинителния акт срещу Тонев

Мъжът е убит с един изстрел в главата и починал на място, сочи обвинението

02.08.2023 | 15:28 Редактор: Юлиан Христов
Разясниха подробно как се е стигнало до убийството на Нав, внесоха обвинителния акт срещу Тонев

Прокуратурата внесе обвинителния акт за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав. Обвиняем е Румен Тонев, който след спречкване с мъжа го застрелял в главата със законно притежаван пистолет "Байкал".

Съгласно обвинителния акт обвиняемият живеел заедно със своята майка в апартамент в жилищна сграда в гр. София на ул. "Черковна". В друг апартамент в същата сграда живеели Владимиров и неговата майка. Апартаментът, обитаван от психолога, се намирал непосредствено над апартамента, обитаван от обвиняемия. Тонев не бил в добри междусъседски отношения с психолога и неговата майка. Между тях имало чести противоречия, главно породени от обвиняемия нарушения на тишината през следобедните часове и нощем.

На 08.02.2023 г. вечерта около 22:30 часа Иван Владимиров установил, че входната врата на апартамента му е залята с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, като това не се случвало за първи път. Мъжът заподозрял, че това е неговият съсед.

Двамата провели кратък разговор, който прераснал в словесен конфликт, в хода на който обвиняемият решил умишлено до умъртви съседа си. В изпълнение на взетото решение, обвиняемият взел от дома си законно притежавания си пистолет марка "Байкал", който бил зареден, насочил го към главата на психолога, който се намирал на етажната площадка пред апартамента на обвиняемия, и произвел един изстрел към него, разясняват от прокуратурата.

Куршумът попаднал в долната част на лявата орбитална област на пострадалия. Така обвиняемият причинил на Владимиров огнестрелно нараняване на главата с увреждания, несъвместими с живота, в следствие на което пострадалият паднал на етажната площадката пред апартамента и починал на място, уточняват от държавното обвинение.

Обвиняемият издърпал тялото му по посока една от входните врати на жилищната сграда, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството между посочената врата и вратата към избените помещения, на която подпрял главата на убития, след което се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил възприет от свидетели, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред апартамента на обвиняемия и продължили към входната врата, водеща към вътрешния двор, където открили тялото. След подадения сигнал на тел. 112, на място били изпратени полицейски служители от 05 РУ – СДВР и екип на Центъра за спешна медицинска помощ, които констатирали смъртта на жертвата.  

Снимка: БГНЕС