Бащата на пострадалата Дебора: Състоянието ѝ остава тежко, не познавам лично Георги

Той признава, че е знаел за връзката на дъщеря си с 26-годишния мъж

31.07.2023 | 16:18 Редактор: Юлиан Христов

"Раните на Дебора ще заздравеят, но тази в съзнанието ѝ - едва ли". Това каза бащата на момичето, нарязано с макетен нож от Георги в Стара Загора. А адвокатът на семейството заяви, че то благодари за огромната обществена подкрепа.

Според бащата на 18-годишното момиче състоянието ѝ остава тежко. "Към момента състоянието ѝ е тежко - психологически и физически. С допълнителните разходи се налага тя да се връща назад. Това е нещо, за което не иска да говори, но няма как", разказа Красимир.

Той с ужас си спомня за деня, в който вижда ужасяващата картина в дома си.

"Когато пристигнах, то е трудно за описване, но картинката беше брутална. Не е за разказване, всеки може да си направи извода какво се е случило след толкова тежки наранявания", спомня си бащата.

Той признава, че е знаел за връзката на дъщеря си с 26-годишния мъж.

"Родителите в днешно време са последните, които научават за дадена връзка или за даден проблем, което не би трябвало да е така. Не е споделяла нищо. Лично не съм се запознавал с него, виждал съм го един-два пъти", споделя мъжът.

И бащата, и адвокатът на семейството определят като неадекватна първоначалната експертиза за лека телесна повреда.

"Това е безумие, при такива сериозни наранявания и при такава жестокост", каза бащата.

"Не знам по каква причина самото вещо лице първоначално се е произнесло, че характерът на телесната повреда е лека. Разстройство на здравето, временна опасност за живота, е съществувала, тъй като е пострадалата е изгубила значително количество кръв", обясни адвокатът.

Затова той и семейството се обръщат към допълнителна експертиза, която определя и черепно-мозъчна травма.

"Насочили сме майката към изследване от съдебен лекар в Пловдив в Клиника по хирургия, където се предполага и има данни, че има проникване в черепната кухина на пострадалата, което ще обезпечи средния характер на телесната повреда", обясни защитникът.

Адвокат Славов изрази задоволство към работата на прокуратурата в последните дни и отрече твърденията, че е момичето е било разпитвано повече от 6 часа.

"Аз съм сигурен, че разследването ще завърши с присъда за виновника. Събрани са достатъчно доказателства", обясни той.

Семейството благодари за голямата обществена подкрепа през последните дни и се надява, че справедливостта ще възтържествува.

Вижте повече в репортажа.


3
1 rate up comment rate down comment 6
Ники
преди 8 месеца
Аман от тая Дебора! Баща и е проспал първите 7 години и сега други са му виновни. Както е казал народа-да би мирно седяло не би чудо видяло! Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 2
Няблюдател
преди 8 месеца
1
25 rate up comment rate down comment 2
776
преди 8 месеца
Справрдлиеост ще има само ако *** бъде накълцано по същият начин. Око за око зъб за зъб. Това е справедливо в България. Сигнализирай за неуместен коментар