Георги обезобразил приятелката си от ревност, събират доказателства за "особена жестокост" на престъплението

От медицинските експертизи зависи дали може да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство

30.07.2023 | 15:53 Редактор: Елеонора Танева
Георги обезобразил приятелката си от ревност, събират доказателства за

21 порезни рани има по тялото си 18-годишното момиче от Стара Загора. Това стана ясно по време на брифинга на полицията и прокуратурата. Открит е макетният нож, с който тя е била нападната, както и маската на извършителя, за експертиза в НИКК са предадени и обувките и дрехите на обвиняемия. 

"В показанията на пострадалата има откъслечни данни за двете лица, че са имали връзка. За нас мотивът е ревност. Взаимоотношенията им са били обтегнати", уточниха от прокуратурата.

Жертвата също така е споделяла със свой бивш приятел за болезнената ревност на Георги. До вчерашния разпит на момичето, разследващите не са знаели за заплахите, отправени два дни преди нападението. 

Разследващите уточниха, че е назначена петорна съдебно-медицинска експертиза. Тя трябва да установи дали се касае за обезобразяване, което е средна телесна повреда. Ще се изследва дали загубата на кръв е създала временна опасност за живота на пострадалата. 

"При установяване на няколко средни телесни повреди - тогава обвинението ще бъде прецизирано и може да бъде повдигнато ново обвинение - за особена жестокост, за което законът предвижда наказание от 2 до 10 г. затвор. Предстои и разпит на неустановени свидетели - ще изготвим психологически портрет на обвиняемия заради проявената, жестокост, садизъм. Ще изготвим психолого-психиатрична експертиза как жертвата преживява случилото се. До обвинение в опит за убийство - може и до там да се стигне", каза районният прокурор Таня Димитрова.

Снимка: БГНЕС