"Направо те убивам", "Ще ти закача главата": Съобщенията на Георги към жертвата ден преди нападението

При нападението момичето е получило мозъчно сътресение и е припаднало

30.07.2023 | 14:43 Редактор: Елеонора Танева

От прокуратурата изнесоха подробности за новото обвинение, което е повдигнато на Георги Г. във връзка с посегателството срещу 18-годишното момиче от Стара Загора. 

То е за закана за убийство. В два последователни дни преди да я нападне той ѝ е изпратил заплашителни съобщения. Първото с текст "Направо те убивам", на следващия ден - "Ще ти закача главата". 24 часа по-късно момичето е било нападнато и обезобразено. 

Заканите са направени на 24 и 25 юни. Първото повдигнато обвинение на Георги е за нанесена средна телесна повреда. 

"Средната телесна повреда се е изразила в мозъчно сътресение, последвало е изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всички допълнителни доказателства и ще се прецизира правната квалификация", съобщи районният прокурор на Стара Загора.

По разказ на жертвата - след като нахлул в дома ѝ, Георги първо я ударил по главата и тя е загубила създание, след като се съвзела видяла порезните рани по тялото си тръгнала по етажите да търси помощ.

Сигнал за нападението е подала именно съседка на момичето. 

Досъдебното производство е образувано вчера, след като пострадалото 18-годишно момиче се е явило на 29 юли в 1 РПУ за разпит и е споделило за отправените заплахи преди нападението.

Снимка: pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ей на
преди 9 месеца
Съдийката дала ли е клетва? Използва ли си акъла по време на работа, или само подпечатва това което и дават от експертизата и вика следващия? Така ли си печели парите? Без да вникне в казуса? Само вика да дойде почивката да цигарка и кафенце. Като е видяла, че експертизата е лоша защо не е върнала всичко на по-висока инстанция?. Да се самосезират. Така ли работят тия във властта? Каква съдийка е тази тогава? Не става! Вън от съда! Сигнализирай за неуместен коментар