Дехидратирани и изтощени: 76 са нелегалните мигранти, натъпкани в камион на "Тракия"

Шофьорът е български гражданин без криминални прояви

14.07.2023 | 13:49 Редактор: Михаела Димитрова

На косъм от още една трагедия. Хванаха камион със 76 нелегални мигранти на магистрала "Тракия" край Чирпан. Мъжете били обезводнени, на 7 от тях е оказана медицинска помощ. Шофьорът е български гражданин без криминални прояви и е задържан.

Камионът е спрян около 5 часа тази сутрин след получен сигнал, част от мащабната полицейска операция по линия на незаконната миграция, която се провежда на територията на цялата страна.

"В товарния отсек на автомобила са установени 76 афганистански граждани, които бяха в не добро здравословно състояние. Задържаните мигранти са на възраст между 25 и 35 години, дехидратирани и изтощени от пътуването", обясни директорът на ОДМВР-Стара Загара - старши комисар Лазар Христов.  

"На 7 от лицата се оказа медицинска помощ, към настоящия момент 3 от тях са настанени в лечебни заведения на територията на Стара Загора и областта", допълни Христов.

Шофьорът на камиона е задържан. Той не е криминално проявен. Мигрантите са откарани в полицейското управление на Чирпан. Работи се по оформяне на документите за настаняването им в Бежанския център в Харманли.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора.

Вижте повече в репортажа.