С риск за живота: Трафиканти натъпкват мигранти в цистерни и камиони в жегата

Само за ден са хванати над 300 души без документи

14.07.2023 | 12:48 Редактор: Михаела Кирилова
С риск за живота: Трафиканти натъпкват мигранти в цистерни и камиони в жегата

Над 300 чуждестранни граждани без документи за самоличност са задържани при вчерашната акция на МВР и Прокуратурата срещу нелегалната миграция. 

Резултатите от акцията бяха представени от заместник-главният прокурор Мария Павлова и главният секретар на МВР Петър Тодоров. 

Павлова обяви, че противодействието на нелегалната миграция е основен приоритет на новото ръководство на прокуратурата. Тя призова за по-високи наказания за този вид престъпления.

"Трафикантите са изключително изобретателни, както по отношение на маршрутите, така и по отношение на самото транспортиране на мигрантите - с цистерни, с товарни камиони, с леки коли, които са невъобразимо натъпкани, и съответно при тези жеги хората пътуват при едни застрашаващи живота им условия. Всеки ден се срещаме с изобретателността на трафикантите по отношение на транспортирането и избирането на маршрути! Въпреки това, ние полагаме усилия и се опитваме да спрем този натиск по какъвто и маршрут и под каквато и да е форма", коментира главният секретар на МВР Петър Тодоров, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС