Депутат от ГЕРБ опитал да прелъсти 14-годишна, родителите ѝ подали сигнал, той отрича

Треньорите му са шокирани от новината, Даниел Александров е в процес на развод

07.06.2023 | 19:16 Редактор: Петя Кръстева

Софийската градска прокуратура поиска имунитета на депутата от ГЕРБ Даниел Александров. Причината е досъдебно производство за блудство с непълнолетна. Александров отрече обвиненията.

На 7 май в столичното 7 РПУ е подадена жалба срещу депутата от ГЕРБ Даниел Александров за блудство с непълнолетно момиче. Сигналът първо е подаден от родителите на детето, а три дни по-късно е оттеглен. Според прокуратурата чрез употреба на сила Александров е опитал да прелъсти момичето, но без да има сексуален контакт. Депутатът от ГЕРБ отрече обвиненията и отказа да отговаря на въпроси на журналистите. 

"В дъното на всичко това стои моят развод, който е от месец и половина - два. Нищо от това не е вярно", отбеляза депутатът на брифинг. 

30-годишната съпруга на Александров - Джанан Манолова, майка на 4-годишната му дъщеря, наскоро е подала и документи за развод. Един от треньорите на Александров в НСА - Денислав Чамишки, остана шокиран от новината. 

"Това няма как да се случи. Той винаги е даван за пример и обратното - винаги е помагал", категоричен беше треньорът. 

Даниел Александров е бивш национал по класическа борба, печелил е сребърни и бронзови медали от европейски първенства и е двукратен носител на златен пояс Дан Колов. Чамишки определи бившия си състезател като дисциплиниран и семеен човек.

Наблюдаващият прокурор по досъдебно производство посочва, че има достатъчно доказателства, за да бъде привлечен като обвиняем Даниел Александров.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Снимка: БГНЕС