Повдигнаха обвинение на Радостин Василев: Трябва да арестуват Сарафов, а не да викат мен

Той потвърди, че продължава да получава заплахи

05.06.2023 | 11:49 Редактор: Искра Ангелова

Отцепилият се депутат от групата на "Продължаваме промяната" - Радостин Василев, вече е с повдигнато обвинение. Той ще отговаря за опит за изнудване на депутат. Преди около месец Василев се отказа от имунитета си и така даде възможност разследването да започне.

Конкретният случай е отпреди година, когато Василев, заедно с още няколко депутати, се отцепва от "Има такъв народ", един от тях - Христинка Иванова. Тогава тя заяви, че е била заплашена, за да се отдели от групата на Слави Трифонов.

Днес Василев обяви, че не е извършил престъпление. А обвинението било резултат от войната, която обявил на политическата класа.

"Политическата класа, на която аз буквално обявих война с всички мои действия през последната година, и с ИТН, и сега разкриха истината за "Продължаваме промяната", и тази порочна коалиция, ще ми носят такива скалъпени обвинения, които са един просто натиск срещу мен и шантаж. На всички е ясно, че това няма как да мине и нищо няма да се случи. Пореден срам за прокуратурата и следствието. Между другото, колеги, това е Национална следствена служба, на която директор - Борислав Сарафов е лице, което е било партньор на "Пепи - Еврото" - човек, който се издирва за редица престъпления, за дейности, свързани с подкупи, с взимане на средства от магистрати. Та този човек, който представлява Националната следствена служба, трябва да бъде незабавно арестуван, а не да ме викат мен и да ме сплашат за това, че ги разкривам от повече от една година", посочи Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR