След близо 2 месеца в ареста - Чеченеца излиза на свобода срещу 1500 лв. гаранция

Решението на съда може да бъде обжалвано в 7- дневен срок

25.05.2023 | 17:29 Редактор: Петя Кръстева
След близо 2 месеца в ареста - Чеченеца излиза на свобода срещу 1500 лв. гаранция

Петко Караилиев, по-известен като Чеченеца, излиза на свобода. Това стана ясно от решение на Районния съд в Пловдив. Гаранцията, определена от магистратите, е 1500 лева.

Припомняме, че заедно с Даниел Йорданов (Емили Тротинетката) и Тодор Чалъков (Тошо Куката) бяха обвинени за това, че на 03.04.2023 г. като извършители в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм, а именно - в търговски център пред множество граждани са склонили свидетеля Д. Д. от  Пловдив да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене, да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

В последствие съдът в Пловдив ги остави в ареста, където бяха близо два месеца. Преди дни Емили Тротинетката също беше пусната на свобода отново след гаранция от 1500 лева, пише "Фокус".

Решението на съда може да бъде обжалвано в 7- дневен срок, но все още не е ясно дали прокуратурата възнамерява да го направи това в Окръжен съд.

Снимка: Instagram