Повдигнаха обвинения на мъжа от Брягово, нападнал с брадва полицаи и служители на БАБХ

Дворът на имота му е превърнат в магазин, а стоките са без документи за произход

18.05.2023 | 07:28 Редактор: Юлиан Христов

44-годишният мъж от хасковското село Брягово, който преди ден нападна с брадва полицаи и служители на Агенцията по храните, е привлечен като обвиняем. От Районна прокуратура – Хасково съобщиха, че срещу него има повдигнати две обвинения за заплаха за убийство. 

Екшънът в Брягово се разиграва вчера по обяд в къща в центъра на селото. Полицаи от Хасково дошли на проверка след сигнал, че тук се извършва нелегална търговия. На място те установили, че дворът на имота, собственост на 44-годишен мъж, е превърнат в магазин, а стоките са без документи за произход.  

Служителите на реда повикали инспектори от областната дирекция по безопасност на храните, за да констатират нарушенията. 

"По най-бързия начин беше изпратен екип на терен. Служителите обаче били посрещнати с агресия от собственика на имота. Отправени са били вербални заплахи, не са били допуснати да извършат проверка в самия обект", каза директорът на ОДБХ  Стойчо Курдов.  

Собственикът на имота Мирослав не само, че се държал агресивно, но извадил и брадва, с която се опитал да нападне проверяващите. 

Кметът на Брягово Делчо Митев обясни, че мъжът закупил къщата преди месец, идвал тук всеки ден, но живеел в Харманли. Досега не е създавал проблеми.  

"Аз просто се изненадах, че вътре упражнява търговска дейност, защото той идваше да продава тук на пазара и ме учуди това миналия ден", коментира кметът.  

Мъжът е задържан. С решение на наблюдаващия прокурор му е наложен и 72-часов арест. Той е обвинен в заплаха за убийство срещу двама полицаи, за което законът предвижда наказание до 6 години затвор. Предстои да бъде преценено дали да бъде подведен под отговорност и за агресията срещу двете служителки на Агенцията по безопасност на храните. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.