Смърт по непредпазливост е обвинението срещу 18-годишния шофьор, граждани блокираха булеварда

Тук е безумие, има нощни гони, цари анархия, казва живущ в района на катастрофата

08.05.2023 | 19:17 Редактор: Елеонора Танева

Десетки се събраха да почетат паметта на убитите на пешеходна пътека мъж и жена - 22-годишния Я.С. и 24-годишната А.М. Те настояват МВР да предприеме действия, с които да гарантира безопасно шофиране.

"На този булевард е безумие, има нощни гони, цари анархия. Законът трябва да се спазва, на всеки светофар има камери, какво като ги има - нещо променя ли се - не", не крие разочарованието си жител в района.

Междувременно от Софийската градска прокуратура съобщиха, че 18-годишният шофьор е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Досъдебното производство по случая е образувано в условията на неотложност и се води в Сектор "Разследване на транспортни престъпления" към Отдел "Разследване" при СДВР под ръководството и надзора на СГП. 

От събраните до момента доказателства има данни, че шофьорът е карал с несъобразена скорост, не е пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека мъж и жена и по непредпазливост е причинил смъртта им. Предвиденото наказание е от 5 до 20 г. затвор.

Предстои СГП да внесе искане в Софийския градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение задържане под стража. 

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 1 година
А сега да видим този ще го мотат ли като убиеца на М.Цветков или за 2 седмици ще чуе "В името на народа!" Сигнализирай за неуместен коментар