Полицаи не взеха кръвна проба на шофьора, убил двама на пътя, той сам даде

Ясна е самоличността на жената, загинала на място, заедно с млад мъж

08.05.2023 | 18:32 Редактор: Елеонора Танева

Установена е самоличността на загиналата при катастрофата в София жена - тя е на 24 г. Мъжът, който беше пометен на пешеходната пътека е на 22 г. Тежкият инцидент е настъпил малко след полунощ в района на кръстовището между бул. "Сливница" и  "Константин Величков". Младият шофьор не спира на пешеходна пътека и блъска двама пешеходци, които загиват на място. Отзовалите се екипи на Спешна помощ единствено констатират смъртта на жертвите. След като ги ударил, водачът забил колата си в стълб. 

"На шофьора са извършени тестове за алкохол и наркотици, съответно са отрицателни. Същият е задържан в Трето районно. Млад водач е, на 19 години, от скоро има книжка", уточни инспекторът от СДВР Борислав Михайлов.

След като е убил двама души, полицаите преценили, че няма нужда да му се взима кръвна проба за алкохол и наркотици. В крайна сметка, по-късно през деня шофьорът е дал доброволно кръвна проба. Резултатите от нея ще станат ясни до дни. 

Автомобилът, шофиран от него, е със софийска регистрация. Според свидетели колата не е мощна, а на задното ѝ стъкло има и стикер - млад шофьор. 

Мариела Константинова е таксиметров шофьор. Тя преминава през мястото на инцидента час след настъпването му и веднага споделя снимка в една от столичните Facebook групи. 

"В коментарите прочетох, че е Форд Ка автомобилът, но имаше и едно такси, може би като е ударил децата, е загубил контрол и е ударил таксито. Тя беше напряко на булеварда и не се виждаше добре, имаше много полицаи. Образува се и нещо като задръстване в локалното, защото цялото движение беше пренасочено", уточни Мариела Константинова.

Тя твърди, че в този район често настъпват инциденти.

"Изключват светофарите и се кара безобразно. От позицията на таксиметров шофьор - не ме е страх от клиенти, страх ме е точно от такива шофьори", сподели Мариела.

Според автоинструктори трябва да се предприемат сериозни мерки за по-качествено обучение на младите младите шофьори, защото в момента не е на добро ниво.

"При обучението трябва да бъде принуден преподавателя да спазва наредбата, колкото да е недостатъчна, да бъдат спазвани кормилните часове. Желателно е те да бъдат и увеличени, практикуването в извън населени места, практикуването с по-висока скорост", призова Генко Станчев.

Иззети са видеозаписи от района на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ге
преди 1 година
И сто часа да искарат, пак ще е същото. Важно е самосъзнанието и разбиране на това което правят. Сигнализирай за неуместен коментар