Очевидец разказа как се стигна до фаталния инцидент с две жертви в София

Към този момент не е установена самоличността на загиналото момиче

08.05.2023 | 13:39 Редактор: Искра Ангелова

Поредна катастрофа отне два живота. 19-годишен шофьор, който е с книжка от два месеца, не успява да спре на пешеходна пътека на булевард "Сливница" и помете момче и момиче. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.

Тежкият инцидент е настъпил малко след полунощ в района на кръстовището между бул. "Сливница" и "Константин Величков". Младият шофьор не спира на пешеходна пътека и блъска двама пешеходци, които загиват на място.

Отзовалите се екипи на Спешна помощ единствено констатират смъртта на жертвите - 23-годишно момче и младо момиче. След като ги ударил, водачът забил колата си в стълб.

"На шофьора са извършени тестове за алкохол и наркотици, съответно са отрицателни. Но към момента не му е направена кръвна проба за алкохол и наркотици. Същият е задържан в 3-о РУ. Млад водач е, на 19 години, отскоро има книжка", заяви инспекторът от "Пътна полиция" - Борислав Михайлов.

Той допълни, към момента няма данни за това шофьорът да е бил преследван от полицията.

"Все още не е установена самоличността на загиналото момиче", каза още инспектор Михайлов.

Автомобилът е със софийска регистрация. Според свидетели колата не е мощна, а на задното ѝ стъкло има и стикер - млад шофьор. Мариела Константинова е таксиметров шофьор. Тя преминава през мястото на инцидента час след настъпването му и веднага споделя снимка в една от Facebook групите.

"В коментарите прочетох, че автомобилът е Ford Ka, но имаше и едно такси, може би като е ударил децата, е загубил контрол и е ударил таксито. Колата беше напряко на булеварда и не се виждаше добре, имаше много полицаи. Образува се и нещо като задръстване в локалното, защото цялото движение беше пренасочено", разказа тя.

"Там често стават инциденти - изключват светофарите и се кара безобразно", допълни Константинова.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: БГНЕС