Приятелки на намерената в куфар Евгения: Виждаше се с женен мъж, с Орлин се караха за пари

Обвиняемият в убийството сложил видеонаблюдение в играчките на сина им

27.04.2023 | 16:37 Редактор: Искра Ангелова
Приятелки на намерената в куфар Евгения: Виждаше се с женен мъж, с Орлин се караха за пари

Днес в съда бяха разпитани приятелки на убитата през октомври 2021 година Евгения, която бе намерена в куфар край Перник. Обвиняеми по делото са съпругът ѝ Орлин и неговият баща Пламен.

В съдебната зала, по време на разпитите, стана ясно, че Евгения е мислела за раздяла с Орлин година преди убийството. Тя е споделила това на най-близките си приятелки от студентските години, с които често са се виждали. Те са били наясно, че тя е обмисляла тази идея, като е доверила пред тях, че той е ревнив и в последно време двамата само съжителстват заедно, без да "се чувства обичана".

"Караме се доста, омръзна ми от тези спорове и искам да се разведа. Нямаме никаква близост, често се караме", това е чула от Евгения нейна приятелка от студентските години. 

Друга близка жена от компанията на Евгения отбеляза, че тя обмисляла идеята да си потърси друго жилище, в което да живее със сина си. Впоследствие идеята за квартира отпаднала, като тя все още продължила да съжителства под един покрив с Орлин.

По думите на приятелката на Евгения стана ясно още, че тя е започнала взаимоотношения с мъж, с когото се е запознала на морето, месеци преди убийството: "Сподели ми през лятото (юли някъде), че има друга връзка с мъж на име Габриел. Беше се запознала с него на морето и след това са започнали да се виждат по веднъж-два пъти в седмицата". 

На мъжа му предстояла сватба. По думите на свидетелката стана ясно, че двамата са продължили да се виждат и след като той сключил брак.

"Не знаех, че Орлин знае за извънбрачната ѝ връзка", довери още приятелката на Евгения, която разбрала по-късно от медиите, че той я следи. Както стана ясно, той е следял телефона ѝ и е сложил видеонаблюдение в играчките на сина им, припомня "Труд".

"От самото начало на връзката им, двамата бяха постоянно заедно. Имаше едно усещане, че той държи да я контролира и да знае къде е, дори когато бяхме само по женски. Имаше коментари: "Пак ли ще ходиш с тия", това разказа друга свидетелка, която припомни историята, че Орлин изхвърлил дрехите на своя бивша приятелка, преди Евгения, през балкона заради изневяра. 

По думите на разпитаните жени стана ясно още, че двамата са имали и спорове за пари. Орлин обвинявал Евгения, че изкарва по-малко и не влагала толкова, колкото той относно жилището, което изплащали. 

На фаталния 13 октомври през 2021 година Евгения и няколко от най-близките ѝ приятелки, които днес дадоха показания по делото, имали среща по женски в столичен ресторант. Евгения обаче не се появила на уреченото място. 

Стана ясно още, че жените са имали обща чат група, в която малко преди срещата им в ресторанта, получили съобщение от нейно име, което гласяло: "Аз ще отида на фитнес и ще дойда след това".

Приятелките на Евгения споделиха още, че впоследствие се усъмнили в подредбата и изказа на това съобщение, тъй като то било в различен от нейния стил на изказ. Усъмнил ги също и препинателният знак - точка, тъй като тя не поставяла такъв.