Близо 5 кг. хероин и 1,2 кг. кокаин задържаха митничарите на Калотина (+ВИДЕО)

Натъкнали се на наркотиците при проверка на два товарни автомобила

19.04.2023 | 13:07 Редактор: Юлиан Христов

Близо 5 кг. хероин и 1,2 кг. кокаин задържаха митническите служители на ГКПП-Калотина, съобщават от Агенция "Митници". 
 
Митничарите се натъкнали на наркотиците при направена проверка на 16 април на два товарни автомобила. 

Митнически служители селектират за щателна проверка два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна. При извършено сканиране с рентген на първия камион инспекторите забелязват, че в кабината на водача има чанта със съмнителна плътност. При физическата проверка те установяват наличието на пет пакета, опаковани с тиксо, съдържащи прахообразно вещество.

След направен полеви наркотест веществото е реагирало положително на хероин. Откритото и задържано количество хероин е 4,834 кг.

По време на щателната проверка на втория камион митническите служители откриват един пакет, опакован с тиксо. При направен полеви наркотест веществото е реагирало на кокаин, а общото задържано количество е 1,194 кг.

По случая са образувани две досъдебни производства под надзора на Окръжна прокуратура – София. В качеството на обвиняеми по образуваните досъдебни производства са привлечени три лица – гражданите на Босна и Херцеговина М.Ш. (на 40 години), А.А. (на 47 години) и М.Р. (на 43 години).

С постановление на прокурор извършителите на престъпленията са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите лица.

Снимка: Агенция "Митници"